Needak Rebounder Belgium Official
Needak Rebounders - Made in USA, Lowest Price Guaranteed
Home > Oefeningen voor senioren en ouderen

Oefeningen voor senioren en ouderen

Een prachtig ding over de Needak Rebounder is zijn veelzijdigheid. Als u een reizende atleet bent die een intense, volledige lichaamstraining nodig heeft, die snel en veilig zweet opwekt, dan is misschien een stevige, opvouwbare rebounder de perfecte tool voor u. Het biedt een stijvere sprong, is draagbaar en heeft hetzelfde stabiele en beveiligde platform dat onze niet-vouwende rebounders hebben.

Als je echter een senior bent of iemand die er voor zorgt, dan is de Needak misschien nog wel een uitkomst. In combinatie met de Needak-stabiliserende balk is de soft-bounce-rebounder een uiterst populair fitnessapparaat dat door senioren in het hele land wordt gebruikt.

Er is een stigma verbonden aan elke nieuwe investering, en vooral een die je niet vooraf kunt testen. Er is de angst dat het platform niet stabiel genoeg zal zijn, of dat je knieën pijn zullen doen, of dat het te moeilijk zal zijn om het evenwicht te bewaren tijdens het gebruik van de rebounder. Dit zijn allemaal legitieme, belangrijke zorgen, en hier gaan we proberen enkele voordelen te verklaren die de Needak-rebounder kan bieden aan ouderen of ouderen, en hoe nuttig het kan zijn om langdurige ondersteuning te bieden voor een groot aantal problemen .

Balans verbeteren

In tegenstelling tot het nog erger maken, is een van de grootste voordelen van 65-plussers bij het gebruik van een rebounder de trage en gestage verbetering van hun balans. De Needak Rebounder bereikt dit op een aantal manieren:

1) Langzaam en gestaag op en af ​​stappen van de rebounder, dwingt de coördinatie van een groot aantal spieren in de onderste helft. Zonder het te weten, verbetert dit op de lange termijn het evenwicht, de kernkracht en coördinatie, zodat trappen en andere onhandige methoden van voortbewegen eenvoudiger kunnen worden genavigeerd. Sterker nog, dit is op zichzelf al een van de vele oefeningen die ouderen de rebounder kunnen gebruiken om er steeds weer op en af ​​te gaan. Door het extreem buigzame en zachte matoppervlak is het een oefening met weinig impact in vergelijking met trappen en worden de knieën beschermd tegen onnodige slijtage.

2) Langzaam lopen op de rebounder dwingt het lichaam om de zachte instabiliteit van het matoppervlak tegen te gaan, waardoor spieren in de dijen, rug en benen gedwongen worden samen te werken om een ​​verticale positie in de plaats te behouden. Het zorgt voor bijna onmerkbaar wankelen bij elke stap, waardoor het een veilige en gecontroleerde manier is om de verticale spiercoördinatie langzaam te verbeteren.

3) Een groot deel van de balans die we dagelijks onderhouden, is het resultaat van een synchronisatie tussen onze hersenen en onze spieren. Door dagelijks een Needak te gebruiken, blijven de communicatielijnen van ons lichaam open en fris, wat een synchronisatie tussen onze ogen, hersenen en onze spieren dwingt. Dus terwijl een bejaarde persoon zachtjes en nonchalant op het terugkaatsende oppervlak kan lopen, zullen ze niet beseffen dat elke seconde die eraan wordt besteed, resulteert in het handhaven van een gecoördineerde inspanning tussen de ogen, de hersenen en hun lichaam om het evenwicht te bewaren. Dit handhaaft zichzelf zelfs nadat ze van de rebounder afstappen en de levensduur in dit opzicht traint.

Bloedcirculatie verhogen

Terwijl we eten, trainen en ademen, verzamelt het lichaam afvalproducten in verschillende delen van het lichaam. Deze worden langzaam opgebouwd door stilstand en beginnen ons vermogen om op een optimaal niveau te werken te verstikken. Ze kunnen invloed hebben op hormonen, energieniveaus, insulineresistentie, zelfs humeur. De grote reiniger is natuurlijk ons ​​eigen lichaam. Maar om dit te vergemakkelijken, moet het lichaam bloed naar elk klein hoekje en gaatje krijgen om de bloedsomloop te maximaliseren en stagnatie te minimaliseren.

Alvorens terug te kaatsen, was er geen directe manier om de bloedcirculatie te verbeteren en toxines uit te spoelen in één samengestelde oefening. Met de Needak Rebounder wordt dit echter wel bereikt.

Wat gebeurt er als je een rebounder gebruikt, of je nu stuitert of zacht loopt, ben je bij elke stap iets aan het zinken en wordt je omhoog gedrukt door de stoere pianodraadveren. Als dit gebeurt, wordt elke spier in uw lichaam gedwongen om de zwaartekracht te compenseren. Dit initieert een verzoek om energie, die wordt geleverd door bloed. Dus, in essentie, elke keer dat een senior een stap zet op een Needak-rebounder, dwingen ze bijna elke spier in hun lichaam om bloed te vragen. Dit dient om nieuw, vers zuurstofrijk bloed naar verschillende delen van het lichaam te brengen, zelfs gebieden die anders zelden een echte bloedcirculatie zouden krijgen.

Dit effect kan niet worden ondergewaardeerd - zelfs vlekken zoals je nek, voeten, dijen, armen, borst en rug - ze zijn allemaal gedwongen om de zwaartekracht te compenseren op een manier die geen andere oefening kan bieden. En dit alles wordt bereikt in een oefening met weinig impact in het comfort van uw eigen huis, voor een televisie of luisterend naar muziek. Als nieuw bloed in verschillende spieren terechtkomt, kan die zeurende pijn of pijn vaak volledig verminderen of verdwijnen. In de loop van de tijd nemen de circulatiewegen op een meer permanente manier toe, en dan heb je een lichaam dat echt herstelt van jarenlange stagnatie.

Vermindering van Ischias

Zoals iedereen met heupzenuwpijn kan beamen, is dit een van de meest slopende aandoeningen om te ervaren. Schiet pijn die loopt van de achterkant, naar de heup, naar de benen, dat pijn met elke beweging, zelfs het maken van slaap ongemakkelijk, is een vreselijke aandoening.

Het gebruik van een rebounder kan helpen bij ischias door de spiertonus te verbeteren, het lichaam te trainen om de belasting te verminderen die het op de zwakkere, meer pijnlijke spieren legt, om het lopen beheersbaarder te maken. Het dient ook om de bloedcirculatie en revalidatie voor de beschadigde zenuw zelf te verhogen door repetitieve weerstandstraining, zoals hierboven uitgelegd.

Verminder de insulineresistentie en verhoog de insulinegevoeligheid

Typisch onderbelicht, insulineresistentie draagt ​​bij aan een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder gewichtstoename, lage energieniveaus en diabetes. Door dagelijks een rebounder te gebruiken, kan een oudere persoon zijn insulineresistentie actief verhogen door middel van spierversteviging van het hele lichaam, verhoogde bloedcirculatie en de langzame en gestage vermindering van opgeslagen lipiden. Door op een low-impact manier actief te blijven, produceert het lichaam minder insuline en meer glucagon, waardoor de spieren meer van de bloedglucose absorberen, waardoor hun gevoeligheid voor zowel eiwitten als koolhydraten toeneemt.

Het eindresultaat? Als je eet, gaat minder naar vet, meer naar de spieren, en je hebt meer kans om een ​​stabiel energieniveau te behouden dan met degenen die meer dramatisch fluctueren, waardoor je plotseling slaperig of moe wordt.

Spiertonen, vetverlies

Door herhaaldelijk de zwaartekracht te bestrijden in een oefening met weinig impact, verbrandt het lichaam op een gestage manier van nature door opgeslagen glycogeen. Dit dwingt het lichaam om opgeslagen vet te gebruiken voor energie, en stelt ook hogere eisen aan spieren, waardoor ze gedwongen worden om te klonteren en te versterken. In feite zijn trage oefeningen met lage impact zoals rebounding effectiever bij het verbranden van opgeslagen vet dan intensere oefeningen zoals joggen, omdat het lichaam alleen vet verbranden als de oefening een lage intensiteit heeft. Bij oefeningen met hoge intensiteit kan het lichaam ook spieren verbranden, wat ongewenst is.

Toxine-afgifte

Net als bij de bloedsomloop is een bekend effect van het terugveren het natuurlijke pompen en blozen van de lymfeklieren. De lymfeklieren zijn natuurlijke 'filters' van het lichaam die dienen om afval uit het lichaam weg te spoelen. Dit systeem wordt zelden op natuurlijke wijze doorgespoeld of geactiveerd en daarom is het proces van rebounding eigenlijk bedoeld om dit proces te stimuleren. Dit dagelijks doen dient om de opbouw van afvalproducten in het lichaam te verminderen en moedigt dit aan om dit via zweet en naar de badkamer te verdrijven.

En tot slot, een gevoel van onafhankelijkheid

Het is erg moeilijk als een senior of een oudere persoon zich zwakker voelt naarmate de tijd voortschrijdt, en misschien hulp of hulp nodig heeft in omstandigheden die mogelijk geen problemen waren tijdens de jeugd. Dit kan deprimerend zijn, tot frustratie leiden en een algeheel gevoel van welzijn verminderen.

Een Needak-rebounder biedt elke senior de mogelijkheid om, uit eigen vrije wil, op te staan ​​en te oefenen zonder de toestemming of toestemming van iemand anders in het comfort van zijn eigen huis. Het is iets dat ze elke dag kunnen doen om echt machtig te worden, omdat ze hun gezondheid niet op een grappige manier verbeteren, maar in werkelijkheid dit bereiken. In combinatie met de stabiliserende balk kan een Needak een gelukkige metgezel worden voor het dagelijks leven van elke senior. Veel van onze gebruikers melden dat ze elke ochtend weer opveren, zodat ze zich de rest van de dag voldaan voelen en dan 's nachts opnieuw opstaan, zodat ze zich beter in slaap kunnen voelen..

De rebounder wordt een van die oefeningsinstrumenten die een bejaarde persoon naar eigen believen kan gebruiken en waarop hij of zij kan vertrouwen.

Wij van Needak streven altijd naar een duurzaam product van hoge kwaliteit dat mensen in staat stelt en positieve levenservaringen bevordert. Alle leden van het Needak.com-team hebben een passie voor gezondheid en daarom kiezen we ervoor om informatieve onderwerpen te maken om positieve levensveranderingen aan te moedigen.

Als je een ouder persoon bent of het leven van een geliefde wilt verbeteren, is de Needak Rebounder een bewezen fitnessapparaat dat ervoor zorgt dat iemands dag een beetje helderder wordt.

Als u nog andere vragen heeft over de Needak-rebounder of Needak.com, kunt u ons dit laten weten. Houd er ook rekening mee dat, hoewel we ons best doen om gezondheidsinformatie over herstel te verstrekken, de informatie hier aanvullend is en niet in de plaats kan komen van het advies van uw arts uit de gezondheidszorg.
Deze website is eigendom van en wordt beheerd door een erkende retailer van Needak®-rebounders. Needak® Manufacturing deelt geen eigendomsbelangen op deze website en heeft geen verantwoordelijkheid voor of controle over de gepresenteerde inhoud, meningen of zorgadvies of financiële of persoonlijke gegevens die via deze website worden verzameld. Needak® is een geregistreerd handelsmerk van Needak® Manufacturing, LLC O'Neill, NE USA.
Copyright © 2024 Needak België. All rights reserved. Made in USA Mini-Trampoline Rebounder Sale
Needak België is an Official Needak® Rebounder Store